lørdag 9. januar 2010

Cape Town

Endelig er turen i gang! Vi kom til Cape Town onsdag morgen. Til tross for at vi ikke har vaert her mange dagene synes vi selv vi har opplevd riktig saa mye! Dessuten fryder vi oss over overgangen fra -20 til +30 (ikke for aa gni det inn...)

Hostellet vi bor paa ligger i Long Street og er veldig koselig. Det er lett og bli kjent med folk og vi har faatt mange nye bekjentskaper. Noe som medforer en viss navneproblematikk for Hege. Dette navnet er av en eller annen grunn naermest umulig for ikke-nordmenn aa uttale. Hun er naa oppe i 5 kallenavn. Av praktiske aarsaker dopte Gina og Ingrid Hege om til Susi, senere Susi Sunburned... De andre 4 er Heggsy, Hu-ha, Hedge og Hegga. Det vil komme lopende oppdateringer om utviklingen videre.

Long Street er folksom og full av koselige barer og restauranter. Den forste kvelden motte vi noen festlige gutter fra England som bor paa hostellet vaart. De var dedikerte cricketfans. Noe som resulterte i at vi fikk vaere med paa cricketkamp paa onsdag. Dette annsaa vi som en "once in a lifetime experience" Kampen var en landskamp mellom England og Sor-Afrika, som begge har dette som sin nasjonalsport (tror vi i allefall...) Etter aa ha opplevd denne sporten kan vi med haanda paa hjertet si at dette er en usedvanlig kjedelig sport. Men med god stemning og koselig selskap var det en flott opplevelse aa ha med seg. Vi forsto ikke stort av alle denne sporten til aa begynne med, men noen ting har vi endelig laert. Blandt annet:

- Det finnes flere ulike typer cricket. Vi var paa en testmatch.
- En slik kamp varer i 5 x5 dager!!!!!!! Der det hver dag spilles i ca 6 timer...
- Hver kamp bestaar av 128 overs (omganger)
- Sporten er saa treig at spillerne tok seg tid til aa signere autografer midt under kampen.

Ellers har vi vaert paa det lokale markedet, ligget paa stranda, (blitt solbrente), bada i iskaldt vann!!! og besteget Tablemountain. Fantastisk!!! Et must for dere som en eller annen gang har tenkt dere til Cape Town.

Ved forste oyekast kan Cape Town minne mye om Los Angeles, med flotte strender, nypolerte gater og fancy bygninger, men her skjuler det seg mer under overflaten. Byen er saa mye mer enn den fasaden vi ser i det omraadet vi holder til. Dette er en by med store kontraster der storsteparten av befolkninger bor i saakalte townships og lever i fattigdom og med hoy kriminalitet. Ettervirkningene etter apartheid er ogsaa tydelige. Til tross for dette er folk her stolte over landet og byen sin. De er ogsaa utrolig koselige og hjelpsomme. (En klisje, men sant...)

Her er noen bilder fra turen saa langt.

2 kommentarer:

  1. ikke for og gni det inn altså men vi har jaggu meg hatt nesten 29 minus her i dag altså..!

    SvarSlett
  2. Så herlig! Godt å se at dere har det bra! Jeg skrapa nettopp to flaxlodd, vant 25 kr. Så jeg kan nok ikke bestille flybillett med en gang.
    Kos dere videre, gleder meg til å høre mer! :)

    SvarSlett