mandag 24. mai 2010

Mer Mexico!

Ferden gaar videre i Mexico. Et land vi bare blir mer og mer glade i. I tillegg til herlige folk, god mat og flotte byer, kan dette landet ogsaa by paa unike naturopplevelser. Mexico har flere enorme grotter/cenotes, som er fyllt av krystallklart ferskvann og fantastiske soyleformasjoner. Millioner av aar har skapt en undervannsverden som kan ta pusten fra de fleste. I Tulum fikk muligheten til aa oppleve et dykk i en av disse. Forhaapentligvis kan bildet under gi en ide om hvor flott dette var. 200 meter sikt under vann er ubeskrivelig.


Etter aa ha fiksa vensentlig utstyr med gaffateip, var denne karen klar til aa ta oss med inn i grotta. baade utstyr og guide fungerte opptimalt.


Etter at nasjonalfolelsen var faatt under kontroll og flagget pakka pent ned i sekken satte vi kursen mot en av verdens syv underverker. Mayaruinene Chichen Itza. paa bildet ser du, i tillegg til sunn og frisk norsk ungdom, El Castillo som er den storste og best bevarte av disse ruinene. Denne pyramiden fungerte som en kalender.





Livet som mayaindianer var ikke alltid en dans paa roser...



Vi fant jammen en cenote i Chichen Itza ogsaa. Ypperlig for avkjoling etter ruinsafari!

2 kommentarer:

  1. flott sjølvutløysar på pyramide bilde..

    SvarSlett
  2. Flott blogginnlegg Gina... Utrolig hva du utretter, mens alt e kan klare e aa traa til med nok en omgang med matforgiftniong.

    SvarSlett