onsdag 3. februar 2010

Safari i Krugerparken 29. jan-1. feb

Som kronen paa verket toppet vi vaart afrikaeventyr med en 4 dagers safari i Krugerparken. En nasjonalpark paa storrelse med Israel! Her bodde vi i telt og lagde mat paa baal med apekatter og hyener paa kloss hold. I nattens mulm og morke horte vi lovene brole i det fjerne.
Her er en liste over stort sett alle de dyrene vi saa i lopet av safarien: The big five! (nesehorn, love, elefant, boffel og leopard) sjiraff, bavian, gnu, impala, sebra, waterbok, steenbok, vortesvin, struts, flodhest, bushbok, mungo, hyene, skilpadde, sjakal og kudu. I tillegg saa vi gribb, stork, ulike orner og mange andre fantastiske fugler i alle slags farger og fasonger.
Her er gjengen og doningen vi kjorte rundt i i 23 timer!!! Under er klokka 6 om morgenen og det var ganske saa kjolig...


Under ser du en flokk sjiraffer som staar stive av skrekk. Grunnen ser du forran til hoyre. Er stor hannleopard lurer i gresset. Vi saa ogsaa en hunleopard sammen med hannen. Noe som er svaert sjeldent siden de vandrer alene og bare motes i parringstida.



Litt daarlig bilde, men her ser du seks hunnlover som sloss om et vortesvin de akkuratt har tatt. Dette dramaet utspant seg bare 2-3 meter fra bilen, og knurringa var urovekkende hoy! Gina sank lengre og lengre ned i bussetet...





Impala og sebra saa vi mye av. Det er 130000 impalaer i parken.












2 kommentarer:

  1. Hællemåne så gøy!! Godt å vite at dere fortsatt lever. Gleder meg til å høre fra Hong Kong! :D

    SvarSlett
  2. tror jeg hadde vært nervøs om den løven hadde stirret meg inn i øynene altså:)er ikke trygg på okser, og særdeles ikke på løver:)

    SvarSlett